zondag 6 maart 2011

Wokgerecht (4)

Hallo allemaal,

Dit staat als vegetarisch voorgerechtje in het kookboek.

Pastietjes met hongaarse champignons;

Benodigdheden voor 4 personen;



1 ui,
100 gr champignons,
50 gr worteltjes,
4 pasteibakjes,
2 eetlepels olie,
1 knoflookteentje, (ik heb knoflookpoeder genomen)
1 theelepel paprikapoeder ( terug in huis gehaald)
1 theelepel tomatenpuree,
1/8 L slagroom,
zout en peper,
1/2 eetlepel gesnipperde peterselie

Bereidingswijze;

Snipper de ui.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Snijd de worteltjes in plakjes van 1/2 cm.
Verhit de oven op 180°C.
Verhit de olie in de wok en zet ondertussen de pastiebakjes 5 min in de oven.
Roerbak de ui en de uitgeknepen knoflook.
Voeg de worteltjes en de champignons toeen roerbak ca. 2 min.



Roer de paprikapoeder, de tomatenpuree en de slagroom erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel even goed doorwarmen.



Vul de pasteibakjes met dit pittige voorgerechtje.
Bestrooi met peterselie en zet de dekseltjes erop.



ps,( morgen test ik mijn nieuwe ijsmachine, ben zeer benieuwd, vandaag geen tijd voor gehad helaas.)

Smakelijk.

1 opmerking:

marika zei

da ziet er lejkker uit zenne

groetjes,marika