vrijdag 4 maart 2011

Wokgerechtje (3)

Hallo allemaal,

Dit staat als voorgerechtje in het kookboekje.

Zalm-komkommerschoteltje;

Benodigdheden voor 4 personen;



1 komkommer,
1/2 bosje dille,
2 moten zalm à 100 gr,
3 eetlepels olie,
1 eetlepel maïzena,
2 dl melk,
1/8 l crème fraiche,
zout en peper,
mooie slablaadjes (ik had nog een gemengde sla liggen die op moest)
een paar kerstomaatjes

Bereidingswijze;

schil de komkommer en halveer hem overlangs, schep de zaden eruit met een lepel en snijd hem in plakjes van 1 cm.
Blancheer de komkommerstukjes 2 min in kokend water met wat zout en laat ze uitlekker.



Snipper de dille, maar houd wat toefjes apart voor de garnering.
Snijd de zalm in blokjes van 1 cm.

Verhit de olie in de wok en roerbak de -drooggedepte-stukjes komkommer ca. 2 min.



Voeg de zalm toe en roerbak voorzichtig ca. 2 minuten.



Roer de maïzena met een beetje melk tot een glad papje.
Schenk de rest van de melk en de créme fraiche bij de zalm en komkommer.



En voeg als het mengsel kookt de maïzena toe, zodat het geheel wat bindt.
Roer de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.



Garneer het bors met de sla, kerstomaatjes en het zalmgerechtje.




Smakelijk,

1 opmerking:

Linda zei

je kan wel een restaurantje beginnen met al die leuke receptjes hihi
gr linda