dinsdag 10 juli 2012

Pompoensoep

Bendodigheden voor 4 personen; 


1,5 kg pompoen (of 750 gr vruchtvlees van een pompoen)
2 wortelen
1 preiwit
50 gr boter
2 groentenbouillonblokjes
1 blik gehakte tomaten (400 gr)
1/2 L melk
1/2 L water
1 lente-uitje (eventueel)
peper

Bereidingswijze;


Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.


Schraap de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes.


Was het preiwit en snijd het in ringen. 
Verkruimel de bouillonblokjes.


Verhit de boter in een pan en fruit de pompoen, wortel en prei ongeveer 3 minuten.


Voeg de tomaten en de bouillonblokjes toe.


Giet de melk en het water erbij. Laat de soep 40 minuten koken met het deksel op de pan (10 minuten in een snelkookpan).


Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper. Garneer eventueel met wat gesnipperde lente-ui.


Smakelijk

Geen opmerkingen: