vrijdag 29 augustus 2014

Bananentaart (snel gemaakt)
























Benodigdheden:

Kruimeldeeg: 
(ik heb hier de luie manier gekozen en de taartbodem kant en klaar gekocht)

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr boter
1 ei
100 gr suiker

Banketbakkersroom:

1/2 l melk
2 eieren
25 gr bloem
25 gr vanillebloem (= puddingpoeder)
2 eetlepels suiker
1 pakje vanillesuiker

Bedekking:

3 bananen
citroensap


Bereidingswijze:

Breng de boter, suiker en het ei in een kom. 
Voeg er deel per deel het gezeefde bakmeel bij en kneed ondertussen tot een goed samenhangend deeg. Dek af en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Breng terwijl de melk aan de kook.
Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker, de bloem en de vanillebloem.
Giet er de kokende melk op.  Laat vervolgens goed doorkoken.
Klop tijdens het afkoelen af en toe nog eens om.

Rol het deeg uit op bakpapier tot een dikte van 3-4 mm en schuif voorzichtig in de taartvorm.
Bedek de taartbodem met een stuk bakpapier en vul op met droge bonen. 
Bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ongeveer 20 minuten.
Verwijder de bonen en het bovenste bakpapier.
Laat vervolgens eerst wat afkoelen voor je de bodem voorzichtig uit de vorm haalt.


Vul de taart daarna met de banketbakkersroom en bedek dakpansgewijs met schijfjes banaan.
Om uitslaan te voorkomen, de schijfjes besprenkelen met citroensap.



















Een paar uur in de koelkast plaatsen en daarna smullen!!

Smakelijk,

Geen opmerkingen: